Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ: Otkrićemo ubice Ivanovića, već imamo saznanja

Foto: Tanjug

VUČIĆ: Otkrićemo ubice Ivanovića, već imamo saznanja

Za državu Srbiju je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i u skladu sa tim ćemo se odnositi prema tome, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija
Izvor: RTS

Vučić je na konferenciji za novinare naveo da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost dogovoreno da se uputi pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi.

Istakao je da Beograd nema najveće moguće poverenje u prištinske organe.

"Ako nisu u stanju, molimo ih da pozovu naše organe i prihvate našu pomoć. Jer, mi kažemo, mi ćemo da otkrijemo (ubice)", kaže Vučić.

Dodaje da ne zna zašto to ne bi prihvatili i podsetio da Beograd ima protokole za saradnju se Euleksom i Unmikom.

"I mislim da to može normalno da funkcioniše. Gotovo sam sigran da je ovo toliko krupno, da može da prođe neistraženo i bez pronalaženja jasnog krivca", porčuje Vučić.

Istakao je da ne želi da govori o tome kome bi moglo da odgovara ubistvo Olivera Ivanovića.

"Ne želim još o tome da govorim. Početnih indicija imamo, ali neću o tome govoriti dok nadležni organi ne budu govorili", rekao je predsednik Srbije novinarima.

"A, kome bi odgovaralo? Mislim da je svakome sve jasno... i kome bi na Kosovu odgovaralo, kome u međunarodnoj zajednici, kome na Kosovu ne bi, a kome bi odgovaralo ili ne bi u Beogradu...", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da li ubistvo ima međunacionalni karakter ili ga je počinio neko sa srpskim imenom.

Dodao je da ništa više neće o tome reći, ali da je "svakome ko je završio prvi razred osnovne škole sve jasno i svi su sve razumeli".

"Samo da sačekamo i vidimo... Ali ko god je počinio ubistvo biće pronađen", poručio je Vučić.

Vučić je odbacio spekulacije kojima se ubistvo Ivanovića nastoji da poveže sa političkim suprotstavljanjima Ivanovićevim stavovima od strane političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji.

Istovremeno je rekao da ne zna da li je slučaj paljenja automobila Olivera Ivanovića povezan sa njegovim ubistvom, a onima koji bi, kako kaže, voleli da postoji ta veza, poručio da im neće dozvoliti da Srbiju prikažu kao zemlju mafijaša i ubica.