Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić otvoreno o odnosima sa Hrvatima: "DOBRO JE ŠTO SE BAR NE LAŽEMO"

Aleksandar Vučić i Andrej Plenković/ Ilustracija: danas.rs

Vučić otvoreno o odnosima sa Hrvatima: "DOBRO JE ŠTO SE BAR NE LAŽEMO"

Srpski premijer je rekao da odnose nipošto ne treba pogoršavati, te da je hrvatski premijer Plenković dobrodošao u Beograd.

Srbija
Izvor: Tanjug

“Cilj Srbije je da ima dobre odnose sa Hrvatskom, i ako je to moguće, super, a ako nije, ti odnosi ne treba da budu gori“, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za hrvtski list "Globus".

Tom prilikom je i pohvalio svog hrvatskog kolegu Andreja Plenkovića, istakavši da ga vidi kao pristojnog, ozbiljnog i odgovornog čoveka koji, kako je rekao, ima svoj, ne uvek pozitivan, ali svoj stav o Srbiji.

"Andej Plenković je uvek dobrodošao u Beograd", rekao je Vučić uz opasku da je dosad sa njim više puta pričao na razne teme, samo ne o odnosima Srbije i Hrvatske.

"Cilj mi je da imamo bolje odnose. Ako možemo, super, ako ne možemo, hajde da nemamo gore", naveo je premijer Vučić, koga zagrebački nedeljnik predstavlja kao najomiljenijeg srpskog političara.

Govoreći o odnosima Srbije i Hrvatske, koji su se, kako se navodi, u proteklim godinama nezaustavljivo pogoršavali, Vučić za ovaj nedeljnik ocenjuje da ni u ovom času ti odnosi "nisu sjajni, ali su prvi put postavljeni na racionalne osnove".

"Bar se ne lažemo“, kazao je Vučić.

S dolaskom Plenkovića smatra da je na pomolu razdoblje istinske normalizacije.