Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Politički mešetari žele da me sruše

Foto: nesvil.com

Vučić: Politički mešetari žele da me sruše

"Tucite mene, nemojte da pričate da vas interesuje Siniša Mali, jer vas ne interesuje, nego Aleksandar Vučić"

Srbija
Izvor: Agencije

Kandidat za predsednika vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da će nova vlada biti formirana pre dolaska predsednika Kine u Beograd, a upitan za konsultacije unutar koalcije i SNS o budućoj vladi rekao da precizno zna šta svi misle i žele.

Međutim, kako je rekao, formiranje vlade nije fontana želja, već ozbiljan posao, a vlada mora da radi kao tim i donese rezultate, poput današnjeg u Subotici - gde je položen kamen temeljac za novi pogon fabrike "Continental".

"Neke neodložne stvari postoje koje morate da uradite, imamo velike pripreme za dolazak predsednika Kine, to je poseta od veoma velikog značaja za nas, nisam siguran da ćemo stići do tada da formiramo vladu", rekao je Vučić, dodajući da ne bi bilo dobro da se uđe u taj proces i da se završava u vreme posete gosta iz Kine.

Poručuje da će vlada biti formirana u prvoj trećini zakonskog roka.

"Stićiću da obavim konsultacije sa koalicionim partnerima i unutar stranke, ali danas precizno znam šta svi misle i žsele. Formiranje vlade nije ispunjavanje fonatane želja, već ozbiljan posao, vlada mora da radi kao tim i da donese ovakve rezultate. Na moju žalost, čini mi se da ti rezultati nikoga ne interesuju osim građana", rekao je Vučić.

Primećuje da deo javnosti ne zanimaju ti dobri rezultati, pa se rukovode praksom da pošto su rezultati dobri treba da se nađe prilika da obesmisle te rezutlate.

"Naš posao je da Srbija ide napred, a kako će to da neko doživljava nije naš posao", rekao je Vučić.

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da je njegovo rušenje zapravo konačni cilj "političkih mešetara" koji traže odgovornost Siniše Malog za Savamalu.

"To što vi tražite samo nečiju glavu, što sam u šali rekao da bi neko da strelja Sinišu Malog, to je bila pogrešna metafora, mnogi bi to da rade ne Siniši Malom, nego meni. To je konačan cilj tih političkih mešetara i prevaranata", rekao je Vučić novinarima u Subotici.

On im je poručio da sa tim nema problem jer narod vidi ko radi i ko se bori za budućnost Srbije.

"Tucite mene, nemojte da pričate da vas interesuje Siniša Mali, jer vas ne interesuje, nego Aleksandar Vučić", rekao je on.

Vučić je dodao da nije bio obavešten o akciji, da je izvedeno nešto loše i da za to sada snose odgovornos, ali da to javnosti nikad neće biti dovoljno.

"Slučajno nisam znao za tu akciju, da sam znao, rekao bih im da uzmu bagere i da ruše u toku dana i da daju meni jedan bager da sednem u njega, da to ruglo kriminalno sklonim. Nisu me pitali, nisu ni reč rekli, izveli su ono sto je loše, za to snosimo odgovonro, ali nije vam dovoljno", rekao je Vučić.

On je naveo da ničija ostavka neće biti dovoljna, jer će uvek naći nešto drugo, nečiju grešku, kako bi ga napali.

Tako je, kaže, Bata Gašić oteran sa mesta ministra odbrane, iako je bio najbolji na toj poziciji, zbog jedne rečenice, dok niko ne reaguje kad bivši predsednik vlade Vojvodine psuje u parlamentu.