Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: Dobili smo novog predsednika

VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: Dobili smo novog predsednika

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u podne pred građanima Srbije, poslanicima Narodne skupštine, državnim i vojnim vrhom, brojnim visokim zvanicama, stranim gostima i porodicom - roditeljima, decom i suprugom - položio predsedničk

Srbija
Izvor: RTS

Zakletvu je položio na Ustavu Srbije i Miroslavljevom jevanđelju:

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

"Koliko god sam se pripremao, a pripremao sam se čitav svoj politički život, ne mogu da objasnim i strah i nadu, koje osećam preuzimajući ovu dužnost", izjavio je danas u obraćanju u Skupštini Srbije novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pošto je polaganjem zakletve stupio na dužnost.

"Danas kad stojim pred vama, Srbijom i svim građanima, znam da su mi više dela nego reči potrebni", rekao je Vučić na svečanoj sednici parlamenta i zahvalio se svim prethodnim predsednicima.

Posebno je odao priznanje svom prethodniku Tomislavu Nikolićiu koji je, kako je naglasio, imao hrabrosti da podrži jedine celishodne mere koje je preduzela Vlada Srbije.

Posle zakletve Vučić je poslao poljubac ka galeriji u kojoj su sedeli ćerka Milica, sin Danilo, otac Anđelko i majka Angelina.