Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Potrebni bolji rezultati u dijalogu s Prištinom

Foto: Tanjug/ screenshot

Vučić: Potrebni bolji rezultati u dijalogu s Prištinom

Sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i šefice evropske diplomatije Federike Mogerini završen je danas oko podneva s porukom da je juče bio važan dan za Srbiju, ali da se od danas nastavlja naporan rad na putu evrointegracija Srbije.

Srbija
Izvor: Tanjug

Vučić je posle sastanka istakao da je sa Mogerini razgovarao o poglavlju 35, odnosno nastavku dijaloga sa Prištinom, kako i na koji način je to formatizovano, ali i da se suštinski donese bolji rezultat koji bi značio stabilnost tog dela Balkana.

“Ali, da ne budu u teškoj situaciji ni Beograd, ni Priština, jer nam je najmanje potrebno da imamo bilo kakve nove sukobe, političke ili bilo koje druge svađe”, rekao je Vučić novinarima.

Prema njegovim rečima, razgovor se odnosio i na to kako dodatno ekonomski ojačati region dovođenjem stranih investicija.

“Važno je da podstaknemo još više investitora da dolaze, jer rast je nešto što najbolje leči sve političke rane i probleme. Bolji životni standard ljudi je od najvećeg interesa”, rekao je Vučić.

On je dodao da je bilo reči i o evropskom putu Srbije i našim bilateralnim odnosima sa EU.

“Nije bilo reči kako i koliko vremena treba da slavimo ono šo smo postigli juče, već šta radimo sa konkrentim koracima, u različitim fazama. Očekujem naporan rad i u avgustu konkretne rezultate”, rekao je Vučić.