Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Povod za rat na KiM bile su LAŽI VILIJAMA VOKERA

Foto: Tanjug

Vučić: Povod za rat na KiM bile su LAŽI VILIJAMA VOKERA

Bivši šef verifikacione misije OEBS na KiM Voker je juče izjavio da ima projekat za "ujedinjenje Albanaca u Albaniji, na Kosovu ali i u dijaspori."

Srbija
Izvor: Informer

- Srbija će na svakom mestu i na svakom nivou iznositi ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na KiM već borba protiv Srbije i stvaranje "Velike Albanije“ - istakao je Vučić i dodao da je "Ovo važna vest koju ne bi trebalo propratiti samo na dnevno političkom nivou"

- O ovoj Vokerovoj poruci ćemo tek da razgovaramo. I to na svim nivoima u Evropi i u svetu. Nije Vilijam Voker tek tako nešto izgovorio. On je poručio da ima projekat, da ima plan za ujedinjenje Albanije, Kosova i takozvane albanske dijaspore. Dakle, de fakto, ima plan za stvaranje "Velike Albanije'' - rekao je on

Premijer i izabrani predsednik objašnjava i zašto je baš Vokerova poruka, posle višednevnih priča o "Velikoj Albaniji“, važna vest.

- Čini mi se da na te poruke dosada nismo obraćali dovoljno pažnje, ali obratićemo! Vilijem Voker je bio neko koje predstavljao ''nezavisnu i objektivnu misiju'' OEBS, ili su nas makar ubeđivali u to.

Vučić je u vezi sa Vokerovim delovanjem podestio da je "slučaj Račak“ bio fabrikovan i da je poslužio kao razlog za veliki sukob.

- To je bio razlog, to je bio povod za rat. Sve je krenulo od laži Vilijema Vokera. To je taj čovek koji danas otvoreno pokazuje da je on u stvari velikoalbanski lobista. To je isti čovek zbog koga su sproveli agresiju na Republiku Srbiju. To je isti čovek! To je taj čovek koji se sada zalaže za ''Veliku Albaniju'' i to otvoreno kaže. On to više i ne krije - zaključio je Vučić.

On ukazuje i da su bivšeg finskog predsednika Martija Ahtisarija dovodili kao međunarodnog posrednika koji je trebalo da bude nezavistan, koji je trebalo da ponudi nešto što je objektivan plan za rešenje problema izmedu Srba i Albanaca, a danas je i on u albanskom timu Prištine.