Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆ PRIMIO DECU IZ HRVATSKE: Mališani večeras gosti na utakmici

Foto: Tanjug

VUČIĆ PRIMIO DECU IZ HRVATSKE: Mališani večeras gosti na utakmici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je grupu dece iz Rijeke, Kostajnice i Zadarskog zaleđa, polaznike letnje škole "Sveti Sava", koji se u Beogradu druže, ali i uče o srpskom jeziku, književnosti i kulturi.

Srbija
Izvor: Tanjug, RTS

U razgovoru sa decom, predsednik Aleksandar Vučića rekao je da ga posebno raduje što je čuo da sva deca umeju da pišu ćirilicom, a zanimali su ga i dečji utisci o Beogradu, koje su znamenitosti obišli tokom, šta im se najviše svidelo i kako su doživeli glavni grad Srbije.

Predsednik Vučić je rekao deci da će, sledeći put kada budu došli, biti otvoren i Muzej savremene umetnosti, kao i naredne godine Narodni muzej, a kada je čuo da se deca vraćaju večeras, predložio je da ostanu još jedan dan, kako bi mogli da večeras gledaju utakmicu Crvena zvezda - Krasnodar, što je prihvaćeno sa oduševljenjem.

Vučić im je obećao da će na utakmici oficijelni spiker da kaže da su i oni prisutni na stadionu i da će da ih pozdravi 55.000 ljudi.

Sedmogodišnjeg Tina Popovića predsednik je pitao za koga navija.

"Za Rijeku", dobio je odgovor kao iz topa, na šta mu je predsednik predložio da razmisli i o nekom malo većem klubu: "Da to bude neki malo veći klub od Rijeke, Dinama, Hajduka. Znači, ili Zvezda ili Partizan", našalio se Vučić.

Deci, uglavnom iz Rijeke, Kostajnice, Dalmacije, iz Kašića, predsednik je rekao da je i on nedavno obišao njihov kraj, da je bio u Smokoviću, u Biljanima Donjim, Dobropoljcima, Kistanjama i Đevrskama, i da je skoro sve tada obišao od srpskih mesta.

Deci, koja su u Beogradu obišla Muzej Nikole Tesle, muzej Ive Andrića, Beli dvor, Stari dvor, Kalemegdan, Hram Svetog Save, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković pokazao je i proveo ih kroz zgradu na Andrićevom vencu.

Videla su kancelariju i kabinet, radno mesto predsednika, slikali se unutra, videli gornju terasu, spomenik caru Nikolaju, biblioteku...

Predsednik Vučić je rekao malom Tinu da će da dobije poseban poklon, zbog toga što je naučio da piše ćirilicom.

Trinaestoro dece iz Kostajnice, Rijeke i Zadarskog zaleđa gosti su glavnog grada i polaznici letnje škole "Sveti Sava", gde uče o srpskom jeziku, književnosti i kulturi, obilaze razne spomenike, istorijska mesta, muzeje.