Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Sad čekamo GLASANJE MAKEDONIJE U UNESKU, po tome ćemo suditi

Foto: Printskrin

Vučić: Sad čekamo GLASANJE MAKEDONIJE U UNESKU, po tome ćemo suditi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne interesuju uvrede, koje mu je, kako kaže, uputio mandatar za sastav nove Vlade Makedonije Zoran Zaev

Srbija
Izvor: Sputnjik

On je poručio da će suditi po delima, odnosno po tome kako će Makedonija glasati o prijemu Kosova u Unesko.

Odgovarajući na pitanja novinara u Odžacima, Vučić je rekao da je za njega uvek važnije kako će se neko odnositi prema Srbiji, nego prema njemu lično.

„Kada dođe glasanje u Unesku, onda ćemo da vidimo hoćete li da ispunite šta ste rekli“, rekao je Vučić.

Dodao je da za razliku od Zaeva, ne želi da govori šta misli o njemu, jer, kako je rekao, nije na njemu da izlazi sa svojim stavovima, već je to na građanima Makedonije da zaključuju.

„On predstavlja drugu po veličini stranku u Makedoniji. Imaće priliku da formira Vladu. Videćemo, sudićemo po delima. Ne smeta mi što je mene lično vređao, to govori više o njemu nego o meni. Ne žurim da odgovaram na takav način“, rekao je Vučić.

Premijer je istakao da još nije dobio odgovor kada se rukovodstvo Srbije ponašalo nacionalistički i šovinistički.

„Uveren sam da nećemo ni dobiti taj odgovor, jer se to nije dogodilo. Valjda je to nekome trebalo u nekom trenutku“, zaključio je Vučić.

Dodao je i da ne želi da komentariše odnose u Makedoniji i naglasio je da ga jedino interesuje da „Srbiju ostave na miru“.

„Mi nikakvih problema nemamo, neka oni rade svoj posao. Imao i znao bih šta da kažem, različite su mi procene na duži i kraći rok, ali mali sam ja čovek za njih. Oni znaju bolje od mene. Svu sreću im želim. A to što ne prestaje da me pominje, šta ću ja, nije to valjda do mene“, rekao je Vučić.

Upitan kako će se „zategnuti odnosi“ razvijati nakon imenovanja Zaeva na funkciju premijera, Vučić je rekao da odnosi nisu zategnuti.

„Mi nemamo zategnute odnose i ja ćutim i niste čuli nijednu moju izjavu po pitanju Makedonije. Ako sam kritikovao, to je bilo jer su podržavali ulazak Kosova u Unesko. Sve ostalo su bili naši odgovori na uvrede koje je iznosio Zaev. Imamo normalne ekonomske i trgovinske odnose. A to da iskazujem neko divljenje, ne osećam to i ne znam zašto bih to činio“, rekao je Vučić.