Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić se sastao sa predsednikom Švajcarske

Foto: Tanjug

Vučić se sastao sa predsednikom Švajcarske

Predsednik Švajcarske Šnajder Aman istakao da stabilnost Srbije može samo da znači više investicija u zemlji

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bernu sa predsednikom Švajcarske Konfederacije Johanom Šnajder Amanom sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, bilateralnim odnosima i dualnom obrazovanju.

Vučić je obavestio Šnajder Amana o ekonomskim reformama i privrednom rastu Srbije i istakao da su učinjeni prvi koraci u reformi obrazovnog sistema, po ugledu na Švajcarsku, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić je naglasio i da danas boravi na godišnjoj Konferenciji o dualnom obrazovanju u Vinterturu, kako bi što više naučili iz švajcarskog modela dualnog sistema obrazovanja.

Premijer je naglasio da je već nekoliko stranih kompanija u Srbiji izrazilo spremnost za učešće u partnerstvu sa obrazovnim institcijama.

Predsednik Švajcarske Konfederacije istakao je da postoji mnogo zajedničkih interesa između Švajcarske i Srbije, i naglasio da je stabilizacija regiona Zapadnog Balkana jedan od prioriteta švajcarske politike.

- Kada imate stabilnost, velike kompanije su spremne da ulažu u tu zemlju - naglasio je Šnajder Aman.

On je istakao i da je veoma važno ulagati u obrazovanje mladih ljudi, i da je Švajcarska spremna da nastavi saradnju sa Ministartsvom prosvete i svoja iskustva ponudi Srbiji.