Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Slučaj Mitrović će pokazati ko na KOSMETU ODLUČUJE

Foto: Tanjug

Vučić: Slučaj Mitrović će pokazati ko na KOSMETU ODLUČUJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da vlasti u Prištini, i da hoće ne mogu da ispoštuju dogovore iz dijaloga, zbog pritiska Samoopredeljenja, te dodao da će Srbija insistirati na slučaju Mitrović, koji je trebalo da pokaže ko odlučuje

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

"Mi smo u stanju da uradimo sve što smo se dogovorili i poštujemo dogovore, a za njih sve i da hoće, a nisam siguran u to, mislim da nisu u stanju", rekao je Vučić novinarima u Majdanpeku.

Upitan koga će da podrže Srbi na Kosovu, rekao je da je to teško pitanje jer se sve političke stranke zalažu za očuvanje trenutnog stanja, odnosno jednostrano proglašenu nezavisnost, a posle za odlučivanje o ujedinjenju sa Albanijom, dok Samoopredeljenje kao prvu tačku u svom programu i ima za cilj Veliku Albaniju.

"U toj političkoj atmosferi, pod pritiskom Samoopredeljenja, pitanje je da li stvarno verujete da mogu da isporuče nešto", rekao je Vučić.

Istakao je da će Srbija insistirati na slučaju Mitrović, ocenjujući da ta vrsta ponižavanja ne dolazi od Albanaca, već je predstava za neke druge, koja je trebalo da pokaže ko odlučuje na Kosovu.

"Kao da ne znamo ko ima tamo vlast od agresije NATO-a. Tražićemo argumente i borićemo se. Posle izvesnog vremena morate da izađete sa argumentima ili da se povučete. Verujem u snagu naših argumenata i istinu", rekao je Vučić.