Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva

Foto: Tanjug

Vučić: Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa novim šefom Kancelarije MMF u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji predaje ovu dužnost, da Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Zahvaljujući preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih građana Srbije", rekao je Vučić, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić je, poželevši dobrodošlicu Sosi, istakao da će sprovođenje programa MMF biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće Vlade i dodao da očekuje nastavak uspešne saradnje sa predstavnicima MMF.

Premijer je zahvalio Daehangu na ličnoj posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije.

Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam na dva odsto BDP.

Daehang je dodao da je Srbija naučila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

Sosa je, u svojstvu novog šefa Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji, zahvalio premijeru Vučiću na prijemu i posvećenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang kao veliki prijatelj Republike Srbije.

On se saglasio sa ocenom da je Srbija na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu.