Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić sutra sa poslanicima, MOGUĆI I PARLAMENTARNI IZBORI

Foto: Tanjug

Vučić sutra sa poslanicima, MOGUĆI I PARLAMENTARNI IZBORI

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra razgovarati s poslaničkom grupom SNS-a o podršci mandatarki Ani Brnabić.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

"Nema struja unutar SNS-a, ima različitih razmišljanja kod jednog dela narodnih poslanika. Zbog toga ćemo sa tim narodnim poslanicima razgovarati. Predsednik Vučić će se sutra i u narednim danima videti sa njima i razgovarati o svemu što je važno", rekao je Stefanović.

Istakao je da će se videti šta misle poslanici SNS-a ali i drugi narodni poslanici i videće se da li postoji stabilna, čvrsta većina.

"Očekujem, ukoliko sve bude u redu, ukoliko se ta čvrsta većina obezbedi u naredna dva ili tri dana, da već za vikend, u subotu, možemo da počnemo raspravu o izboru nove Vlade", rekao je Stefanović i dodao da to zavisi od Skupštine.

Dodaje da narodni poslanici imaju pravo na mišljenje.

"Hoćemo da razgovaramo sa njima, da vidimo šta oni imaju da kažu, da li neko ima drugačije mišljenje, a što se tiče stranke, stranka apsolutno čvrsto i posvećeno stoji iza Vučića", naveo je Stefanović.

Stefanović je rekao da raspisivanje parlamentarnih izbora postoji kao mogućnost, ali da je uveren da će se obezbediti stabilna većina za podršku vladi.

"Kada se bavite politikom, izbori uvek postoje kao mogućnost i ne vidim ništa loše u proveri narodne volje. Međutim, s obzirom da nam je narod dao jasan mandat, pre svega, kroz podršku Aleksandru Vučiću na izborima, verujem da ćemo uspeti da obezbedimo stabilnu većinu za podršku vladi", rekao je Stefanović nakon obilaska granične policije na Horgošu.

Tokom dana je i Ivica Dačić rekao da će poslanici SPS-a podržati izbor Ane Brnabić za premijera, što je najavio i lider SDPS-a Rasim Ljajić.

Mandatarka će imati podršku i od Pokreta socijalista, jer je, kako je rekao lider te stranke Aleksandar Vulin, to garancija za nastavak politike koju je, kao predsednik Vlade, vodio Aleksandar Vučić.

Ana Brnabić je ranije rekla da je najvažnije da se obezbedi stabilna većina u Skupštini, koja će omogućiti nastavak reformi. Istakla je da o tome razgovara sa predsednikom koji joj je poverio mandat za izbor Vlade.