Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vučić: Vlada ne pre 3. jula

Foto: Tanjug/Z.Žeštić

Vučić: Vlada ne pre 3. jula

"O rešenjima u Vladi razmišljam svaki dan, mislio sam da ću brže sastaviti kabinet, ali to nije bilo realno"

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Mandatar za sastav Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, najavom da će nova Vlada biti formirana do 3. jula, mislio da može da uradi nešto brže nego što je to realno moguće, jer je, u međuvremenu, imao i dosta međunarodnih obaveza.

- Nisam lenčario, nisam bio na Mikonosu, Maldivima, Brionima. Radio sam, ali nisam stigao, potrebno mi je da to još uobličim - rekao je Vučić. On je dodao da o personalnim rešenjima u Vladi "razmišlja svaki dan".

Vučić nije mogao da precizira kada će završiti pisanje ekspozea, koji, kako je naveo, sada ima 200 strana, ali i dalje nije zadovoljan njime.

- Ja vrlo teško pišem, svaku stranu ponovo prođem pet do deset puta. Pretpostavljam da će to biti veoma dug i ozbiljan ekspoze. Ukoliko sačuvamo stabilnost i mir u regionu, predstoje nam najbolje godine za Srbiju - konstatovao je on.

Aleksandar Vučić je najavio da će u petak u Torinu razgovarati sa rukovodstvom Fijata o opstanku njihove kompanije u Srbiji i rekao da se nada da će doneti dobre vesti. Fijat je, kako je naglasio, doneo određene odluke vezane za fabriku u Kragujevcu, koje će da se sprovedu.

Vučić je ocenio da je zato važno, za budućnost ne samo radnika i Kragujevca, nego i cele zemlje, da se dobiju garancije da Fijat ima budućnost u Srbiji i da je neće napustiti 2018. ili 2019. godine.

Mandatar je ukazao i da Vlada mora da do ponedeljka završi sav posao oko predaje železare Smederevo kineskom partneru.