Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VUČIĆA NAZVAO KARIKATUROM, a od danas ga nema u njegovom mediju!

Dušan Petričić/ Foto: N1

VUČIĆA NAZVAO KARIKATUROM, a od danas ga nema u njegovom mediju!

Iako je dug niz godina radio za tu kuću, ugovor mu je istekao, a iz menadžmenta nisu našli za shodno da mu ga produže.

Srbija
Izvor: Agencije, Nova borba

Jedan od najpoznatijih srpskih karikaturista Dušan Petričić, po svemu sudeći, više nema poverenje "Politike", jer je nedeljni broj najstarijeg dnevnog lista na Balkanu objavljen bez njegovih radova.

Petičić je rekao da se nipošto ne može govoriti o autocenzuri.

"Da ne bi bilo zabune i nagađanja, obaveštavam poštovaoce i sve zainteresovane, da karikatura objavljena danas na prvoj strani Politike nije moja karikatura", rekao je Petričić.

Ono što je karikaturisti najčudnije, jeste da u današnjem broju "Politike" nema nikakvog objašnjenja zašto nema njegove arikature.

"Uredništvo očigledno nije smatralo da elementarni red i poštovanje prema čitaocima, pa i prema autoru, nalažu da se uz ovakav potez objavi makar jedan red objašnjenja", ističe Petričić.

Na društvenim mrežama u Srbiji je već krenulo nagađanje u vezi sa takvom odlukom uredništva "Politike", a taj karikaturista važi za jednog od kritičara Vlade.

Karikatura Dušana Petričića

Podsećanja radi, Petričić je pre nekoliko nedelja u intervjuu za portal "Istinomer" rekao da je premijer Srbije Aleksandar Vučić karikatura sam po sebi.