Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"VUČIĆEVA politika prema migrantima ugrožava BEZBEDNOST SRBIJE!"

Foto: Tanjug

"VUČIĆEVA politika prema migrantima ugrožava BEZBEDNOST SRBIJE!"

Dosadašnja liberalna politika srpske Vlade često je bila izložena kritikama, a najavljene "drastične mere" Aleksandra Vulina jesu kontradiktivne dosadašnjoj politici Srbije prema migrantima.

Srbija
Autor: Nova borba, vestionline.com

Više od godinu dana parlamentarni pokret "Dveri" kritikuje liberalnu politiku Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića prema migrantima.

"Vučićeva vlast je puštala nekontrolisano kretanje migranata i napade na naše građane. Tražili smo kvote za ulazak i jačanje bezbednosti, a Vučić se nije saglasio s nama i slušajući Brisel ugrozio je bezbednost naroda", zaključuju Dveri u saopštenju za javnost.

Poslednje najave srpske Vlade o mogućim drastičnim merama protiv nekontrolisanog priliva migranata uz granične prepreke i ograde, prema rečima direktora Centra za zaštitu i pružanje pomoći tražiocima azila Radoša Đurovića, neće imati efekta.

Prema njegovim rečima, Srbija bi uskoro mogla da se nađe "između čekića i nakovnja", pošto naši susedi Bugarska i Makedonija, kao i Grčka, jednostavno propuštaju migrante kroz svoju zemlju kako bi ih se rešili, dok Slovenci, Mađari i Hrrvati sprečavaju dalji napredak migranata ka razvijenijim zemljama Evropske unije.

Đurović je izjave ministra za rad Aleksandra Vulina o "drastičnim merama" prema migrantim odbacio kao neracionalne, jer u ovom trenutku ništa ne zavisi od Srbije, već isključivo od Turske.

"Migrantska kriza zavisi od Turske, jer ako ta zemlja propusti ogroman broj izbeglica, onda tu zaustavljanja nema. A pošto Srbija nije članica EU, o njoj niko ne brine", kazao je Đurović.

Podsećanja radi, u kolektivnim centrima za prihvat migranata u Srbiji je trenutno oko 4.000 ljudi, dok se pretpostavlja da još 3.000 njih luta po nekoliko srpskih gradova.

"Pošto za njih nema socijalne, psihološke i zdravstvene pomoći javile su se boginje, a i u bezbednosnom smislu postaju bure baruta", zaključuje Đurović.