Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vuk Drašković zna KO ŽELI DA UBIJE VUČIĆA I ĐUKANOVIĆA!

Vuk Drašković/ Foto: tf.rs

Vuk Drašković zna KO ŽELI DA UBIJE VUČIĆA I ĐUKANOVIĆA!

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković smatra da srpski premijer i njegov odlazeći kolega iz Crne Gore Milo Đukanović smetaju istim osobama.

Srbija
Izvor: Tanjug

Bivši šef diplomatije naše zemlje i prvi čovek Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković tvrdi da su Milo Đukanović i Aleksandar Vučić smetnja istim ljudima, a da njihov atentat priželjkuju ruske i srpske "paraslužbe".

U izjavi za crngorski list "Pobjeda", Drašković je dodao i da se Evropa sa pravom plaši novog krvoprolića na Balkanu.

"U geostrateškom smislu, takav bi Balkan Rusiji mogao poslužiti kao žeton za veliku igru oko Ukrajine. Jer, kakva je da je, Rusija je ozbiljna država, sposobna da lako destabilizuje Balkan. Upravo zato nijednog trenutka nisam posumnjao da je 16. oktobra u Crnoj Gori pripremano krvoproliće i likvidacija Mila Đukannovića, a sve sa ciljem da se spreči ne samo ulazak Crne Gore u NATO, već i u EU", kazao je Drašković.

Drašković, koji smatra da je sam preživeo nekoliko pokušaja atentata, smatra da iza toga stoje ruske i srpske paraslužbe.

"Kao čovek koji je uspeo da preživi više pokušaja atentata, taj sam rukopis lako prepoznao. Očekivano, mediji pod kontrolom tih službi odmah su javili da je Milo Đukanović i organizovao i platio pokretanje krvavoga kola po Crnoj Gori, uključujući i sopstvenu likvidaciju, a sve sa jednim ciljem da, zamislite, dobije izbore i da onda iz groba proslavi izbornu pobedu!”, naveo je Drašković.

On tvrdi da su iste ubice pokušale atentat na njega u Budvi, a da su ti istim mediji pisali kako pokušaja atentata nije ni bilo.

“I sama srpska BIA puna je kadrova koji su skloni atentatima. Puni su ih glavni odbori vladajućih stranaka i Vučićeve i Dačićeve i čije hoćete. To je isti rukopis, ista banda! Dok se to ne demontira, nema nam spasa. Protom, isti oni koji su pripremali zlo u Crnoj Gori i kojima je meta Milo Đukanović danas vrebaju i Aleksandra Vučića. Suštinski, njih dvojica su meta istog atentatora", kazao je Drašković.

Istakao je i da je pokušaj krvoprolića u Crnoj Gori za sada propao.