Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin: Hrvatska potonula u ludilo

Foto: Tanjug/ screenshot

Vulin: Hrvatska potonula u ludilo

Dok se ceo svet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i vrši rehabiltacija fašista, rekao je Vulin

Srbija
Izvor: Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da podizanje spomenika Miru Barešiću, kako je rekao, "ozloglašenom, osuđenom teroristi i ubici", govori da je Hrvatska "potonula u ludilo" iz koga nije u stanju da se otrgne.

"Rehabilitacija ustaškog vikara Alojzija Stepnica, oslobađanje ratnog zločinca, podizanje spomenika teroristi govori da Hrvatska nema snage da se otgne od fašizma i da se idologiji ustaštva na bilo koji nacin suprotstavi", rekao je Vulin novinarima u Malom Zvorniku.

Dok se ceo svet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i vrši rehabiltacija fašista, rekao je Vulin.

On je upitao da li je moguće da u vreme kada čitav svet ulaže sve moguće napore da se bori protiv islamskog i svakog drugog terorizma, u Hrvatskoj se podižu spomenici teroristima.

"Da li bi Hrvatska država podigla spomenik teroristi koji nije ubio Srbina? Da li je to razlog što mu dižu spomenik? Da li je to razlog što Evropa i čitav svet još uvek ćute na dizanje spomenika teroristi?", upitao je Vulin.

Ponovivši da "Hrvatska tone u ludilo", Vulin je ocenio da "to više nije politika, već ludilo sa kojim će, na provom mestu, morati da se izbori Hrvatska, ali svakako i EU".

"Hrvatska je članica EU, i ako je dozvoljeno u jednoj zemlji EU podizati spomenik teroristima, onda koje su to vrednosti za koje se zalaže EU", upitao je Vulin.

On je naveo da je Hrvatska jedina zemlja na svetu u kojoj antifašisti moraju da se kriju od fašista, u kojoj se dižu spomenici teroristima, i jedina zenlja na svetu koja proslavlja proterivanje 250.000 svojih državljana.

Vulin je ponovio da je "Hrvatska potonula i da tone u ludilo fašizma iz kog nema snage da se otergne".