Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin ljut na Jankovića: ON JE U KAMPANJI I ZA TO KORISTI FUNKCIJU ZAŠTITNIKA GRAĐANA!

Saša Janković i Aleksandar Vulin/ Ilustracija: novosti.rs

Vulin ljut na Jankovića: ON JE U KAMPANJI I ZA TO KORISTI FUNKCIJU ZAŠTITNIKA GRAĐANA!

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin smatra da je Janković odacno u kampanji za predsedničke izbore.

Srbija
Izvor: Agencije, Nova borba

"Svako ima pravo da se kandiduje za predsednika Srbije, ali samo Saša Janković sebi daje za pravo da koristi funkciju Zaštitnika građana za predsedničku kampanju", kazao je Vulin uz ocenu da su 100 potpisnika peticije za kandidaturu Saše Jankovića bivši i sadašnji članovi G17, Demokratske stranke (DS) i aktivni učesnici u izbornim kampanjama DS i Borisa Tadića.

"Kako potpisnici te peticije nisu vanstranačke ličnosti, tako ni Saša Janković nije zaštitnik građana", smatra Vulin.

Vulin u pisanoj izjavi dosatvaljenoj medijima tvrdi da Srbija nema Zaštitnika građana već ima bogato plaćenog političara koji se sprema za predsedničke izbore.

"Svaki stav, preporuka i izjava Saše Jankovića u protekle dve godine bile su političke izjave, stavovi i napadi na ljude koje je označio kao svoje političke protivnike. Nekada mu je meta Stefanović, nekada ja, a uvek Vučić. Zaštićen funkcijom, zaklonjen iza nezavisne institucije koju zloupotrebljava, uvek igrajući ulogu žrtve, Janković se već dve godine svakodnevno bavi samo politikom i svojom kampanjom, ukazuje Vulin i ističe da Janković, iako podršku traži na zapadu, ume da napadne i Evropsku uniju samo ako u njenom izveštaju Srbija nije ocrnjena i kažnjena. Za građane zaštitnik Janković nije uradio ništa, ali je zato kandidat Janković za sebe učinio puno", zaključio je Vulin.