Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin: Nikog ne interesuje istina o Savamali

Aleksandar Vulin/ Foto: Beta

Vulin: Nikog ne interesuje istina o Savamali

​Ministar Aleksandar Vulin kaže da nikoga ne interesuje istina o rušenju u Savamali.

Srbija
Izvor: Tanjug, Pink

Ministar Aleksandar Vulin kaže da nikoga ne interesuje istina o rušenju u Savamali.

Kako je rekao istinu je jedino moguće sanzati kroz pravni rasplet, a važno je da se ona kaže, smatra Vulin.

Vulin je gostujući na TV Pink rekao da bi u slučaju da premijer Aleksandar Vučić nije obelodanio svoja saznanja o tom slučaju tada imali „opoziciju okupljenu oko patke, koja bi pravila demonstracije govoreči da Vučić nije održao reč“ i da bi tražili njegovu smenu.


On dodaje da to samo govori da neko ima ideju da se odustane od promena u ovom delu sveta.

Na pitanje da li je reč o pokušaju izazivanja haosa, Vulin je kazao da se sada više niko ne seća da je "žuta patka" bila maskota masovnih protesta u Brazilu i da je "nekim čudom sada preplivala okean".

On je prethodno podsetio na protest "Novinari ne kleče", koji je najpre organizovan sa ciljem da se smeni ministar odbrane Bratislav Gašić jer je uvredio novinarku.

"Kada je došlo do toga (smene Gasića) onda su rekli, nismo se mi zbog toga okupili nego mi u stvari tražimo da se poništi privatizacija medija, pa da se promene medijski zakoni, a onda dok Tasovac ne podnese ostavku... A što se vi ono okupiste?", upitao je Vulin.

On je zatim dodao da se sada krenuli istim putem.

"Hoćemo istinu, nikada neće reći istinu, ne znamo ko je, ne znamo šta je...predsednik vlade je izašao, održao reč što inače radi, ali je uradio najviše što jedan član izvršne vlasti može da uradi - da iznese saznanja", rekao je Vulin.

Ministar je ukazao da sada niko neće da sačeka tužilaštvo i sasluša šta se dogodilo, da li je reč o prekršaju, krivičnom delu...

"Sad hoćemo da se ukine Beograd na vodi, da isteraju investitora, pa sledeće da traže nove izbore, pa da smenjuju ministra unutrašnjih poslova...", prokomentarisao je Vulin.