Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VULIN: OČITO PREVIŠE SRBA živi u Hrvatskoj

Foto: Tanjug

VULIN: OČITO PREVIŠE SRBA živi u Hrvatskoj

"Ako su rasni zakoni budućnost jedne evropske zemlje, onda moramo da se zapitamo kakva je to Evropa"

Srbija
Izvor: Agencije

Za vladu u Hrvatskoj je previše Srba, koliko god ih malo bilo u toj zemlji, rekao je ministar za rad Aleksandar Vulin povodom izjave hrvatskih zvaničnika da brisanjem prebivališta srpska manjina u Vukovaru "više nece imati uporište za korišćenje ćirilice".

"U Nezavisnoj državi Hrvatskoj su postojali takozvani rasni zakoni na osnovu kojih ste mogli da ubijete ili opljačkate Srbina, Jevreja ili Roma i bojim se da je ovo najava rasnih zakona kao u NDH. Kada jednu naciju optužite da krši zakon i da laže, onda vi najavljujete donošenje tih zakona", rekao je Vulin.

"Ako su rasni zakoni budućnost jedne evropske zemlje, onda moramo da se zapitamo kakva je to Evropa i da li Evropa uopšte misli da može da privuče bilo koga, pa i Srbiju sa takvom politikom" dodao je ministar za rad u srpskoj vladi.

Vulin kaže da Srbija kada je upozoravala na povratak ustaštva nije to govorila zato što joj se ne sviđaju nečije pesme ili način na koji se paradira Kninom već zato što se to završi time da je problem što Srbi pišu ćirlicom i što uopšte žive u Hrvatskoj.

"Umesto da ministar sprovede zakon i omogući Srbima da pišu ćirilicom, on traži zakonska rešenja da Srbi ne pišu svojim pismom. To je nešto što izaziva veliku zabrinutost u Vladi Srbije i to je nešto što bi moralo da zabrine i EU", rekao je Vulin.