Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin odgovorio Durakoviću: Ljudski gest Beograda vidite kao politiku

Foto: Tanjug

Vulin odgovorio Durakoviću: Ljudski gest Beograda vidite kao politiku

Ministar rada Aleksandar Vulin odgovorio je gradonačelniku Srebrenice Ćamilu Durakoviću na izjave da Srbi nisu dobrodošli na komemoraciji žrtvama Srebrenice

Srbija
Izvor: RTRS

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se odlazak najviših predstavnika Srbije na komemoraciju u Potočarima pretvara u plod ružne političke igre.

Povodom izjave načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića da je državni vrh Srbije nepoželjan na ovogodišnjoj komemoraciji u Potočarima, Vulin je rekao da se ovaj ljudski i solidaran gest najviših predstavnika Srbije pretvara u plod ružne političke igre.

On kaže da, sa druge strane, pripadnici bošnjačkog naroda ostaju dobrodošli da odaju počast žrtvama u Bratuncu.

- Ako vi hoćete od jedne duboke ljudske solidarnosti i duboke ljudske potresenosti nečijom žrtvom i poštovanja tuđih žrtava da pravite politiku onda to neka bude na vašu dušu. Svi predstavnici bošnjačkog naroda su dobrodošli da dođu u Bratunac - rekao Vulin u Subotici.

On kaže da su svi dobrodošli da "pognu glavu i kažu da razumiju patnju, muku i sve što se desilo na prostorima BiH".

Vulin je poručio da će otići u Bratunac i da garantuje da se neće desiti ono što se prošle godine desilo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u Srebrenici.

- Garantujem da ću biti zajedno sa njima i da neće poleteti nijedan kamen na njih. Garantujem da niko neće pokušati da ih ubije i da će se tamo osećati dobrodošlim - rekao je Vulin.