Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin: Predsednik Islamske zajednice BiH da nam se izvini

Aleksandar Vulin/ Foto: Beta

Vulin: Predsednik Islamske zajednice BiH da nam se izvini

Ako se Kavazoviću omaklo da nas nazove Vlasima, onda očekujem izvinjenje, rekao je Vulin danas u Somboru

Srbija
Izvor: Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje izvinjenje vođe Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, koji je Srbe nazvao Vlasima.

- Ako mu se omaklo da to kaže, onda se nadam jednom izvinjenju, a ako se nije omaklo, to ne sme nikada da se ponovi - rekao je Vulin novinarima u Somboru, komentarišući izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je rekao da se Kavazoviću "omaklo" da Srbe tako nazove.

Vulin je naveo i da ga čudi kako se nikad nikome ne omakne da kaže da su Srbi njihova braća, da je lepo što žive u Srebrenici i da na izborima treba da pobedi onaj onaj koga izaberu građani.

- Ne znam kako se uvek omakne neka reč mržnje i kako se uvek omakne neka uvreda, nešto što može da povredi Srbe u Srebrenici i Republici Srpskoj, Srbe gde god žive - rekao je Vulun.

On je dodao da će jedno izvinjenje Srbima u Srebrenici i u Republici Srpskoj biti dovoljno ako se Kavazoviću zaista omaklo da ih nazove vlasima.

Vulin je rekao da situacija u BiH neće biti dobra i neće ići ka miru i stabilnosti, što je vrhunski interes Republike Srpske, ako se stalno nekome "omakne" da govori nešto ružno i loše o Srbima.

- Mi ćemo kao vlada učiniti sve da situacija u BiH bude stabilna i da svi narodi tamo žive u miru i slozi. Naš je najviši interes da čitavo naše okruženje bude uspešno, a to neće biti bez mira - naglasio je Vulin.

Vođa Islamske verske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj, govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, pozvao je Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da "Vlah vlada u Srebrenici".

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović reagovao je tako što je rekao da Kavazović nije smeo da upotrebi uvredljive reči i nazove srpskog kandidata za načelnika Srebrenice Vlahom.

- Omaklo mu se. Možda je on hteo da tamo animira ljude. Reč je o borbi Bošnjaka da tamo zadrže svog kandidata", rekao je Izetbegović, prethodno napomenuvši kako se "nad Srebrenicom nadvila opasnost da njen načelnik bude neko ko negira genocid u tom gradu.