Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin preti javnim ličnostima: ODGOVORNI STE ZA SVOJE POSTUPKE U MEDIJIMA!

Aleksandar Vulin Foto: Tanjug

Vulin preti javnim ličnostima: ODGOVORNI STE ZA SVOJE POSTUPKE U MEDIJIMA!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kazao je da se ne sme tolerisati ničije nasilničko ponašanje u medijima.

Srbija
Izvor: Agencije

"U slučaju da se učesnici javnog života u medijima ponašaju nasilnički i pribegavaju nasilju, mogu da očekuju da će Centar za socijalni rad zakucati na njihova vrata i tražiti razjašnjenje", kazao je Vulin.

Iako nije želeo da imenuje pojedince, Vulin je kazao da je Centar za socijalni rad Beograd već saslušao tri poznata medijska para, o kojima se nešto govorilo, a nekada i direktno pred kamerama pokazalo nasilje u porodici.

"Svi do jednog su nasilje negirali, kao da ga nikada nije bilo"”, rekao je Vulin.

Ministar je zamolio i medije da ili ne prenose “rijalitije gde ljudi tuku jedni druge”, ili da ih prenesu baš takve kakvi jesu, jer moraju biti svesni da je takvo ponašanje nedopustivo.

"“Sve javne ličnosti imaju odgovornost za svoje ponašanje, a i mediji, koje naravno, niti želim i ne mogu da uređujem, ali mogu da ih molim, moraju da pokažu koje je to ponašanje koje je prihvatljivo i dozvoljeno, a koje je to ponašanje koje treba pokazati baš takvim kakvim jeste – sramotno i nedopustivo"”, rekao je Vulin.

Obraćajući se poznatim parovima, kao i svim učesnicima javnog života, naglasio je da svako ko se u medijima bude ponašao nasilnički, svako ko u medijima bude pribegavao nasilju, u domenu njegovog ministarstva, “bar će biti saslušan i može očekivati da će Centar za socijalni rad zakucati na njegova vrata i tražiti izjašnjenje”.

Ministar kaže i da nema razlike između toga da li je neko poznat ili ne, a da je čak veća odgovornost ako je poznat.