Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin: Prihvatanje zatvorenika Gvantama politika balansiranja

Aleksandar Vulin/ Foto: republikasrpska.net

Vulin: Prihvatanje zatvorenika Gvantama politika balansiranja

Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da to što je Srbija prihvatila dvojicu zatvorenika iz američkog zatvora Gvantanamo nije pretnja po bezbednost države.

Srbija
Izvor: Tanjug/ TV Pink

"Srbija je doprinela zatvaranju mučilišta i učinila uslugu najvećoj svetskoj sili, a to se zove politika balansiranja", rekao je Vulin.

"Sećam se naslova da je Gvantanamo bruka za čovečanstvo i da ga treba zatvoriti. I ja mislim da Gvantanamo treba da bude zatvoren i ako Srbija može da pomogne da to mučilište više nikada ne postoji, tu smo", rekao je Vilin gostujući na TV Pink.

On je dodao da prihvatanjem dva zatvorenika, koji su proveli devet i četrnaest godina bez optužnice, Srbija učinila uslugu najvećoj sili sveta i da se to zove politika balansiranja.

Na kritike da će to povećati pretnje od terorizma Vulin odgovara da mi već imamo mirovne trupe u Libanu, te da je Srbija i zbog toga može zapasti nekom teroristio za oko.

Vulin kaže da srpska policija sarađuje sa celim svetom i da se dešava da se u našoj zemlji čuvaju zaštićeni svedoci od kriminalnih bandi iz Amerike, Kanade, te da tako mogu "izaći na kraj i sa dva čoveka".

Govoreći o migrantskoj krizi on je rekao da jedna zemlja EU ne može da otvara granice, a druga da zatvara i da Srbija neće biti prihvatni centar za migrante koje niko neće.