Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin traži od premijera hitnu sednicu Biroa zbog migranata

Foto: Tanjug

Vulin traži od premijera hitnu sednicu Biroa zbog migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je zatražio od premijera Aleksadra Vučića da se hitno održi sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zbog situacije sa migrantima.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Želim da obavestim srpsku javnost da sam zatražio od predsednika vlade Vučića hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj treba da vidimo šta ćemo da radimo, kako da zaštitimo naš prostor i našu teritoriju imajući u vidu da se naši susedi ponašaju na ovaj način", rekao je Vulin.

Kako kaže, u toku noći u Srbiju je ušlo 334 migranata iz pravca Bugarske i još 158 iz pravca Makedonije i za očekivati je da je taj broj nešto veći jer su ovo oni koji su registrovani.

Vulin je rekao da je veoma zabrinut nakon što su dobili informacije da su organi iz Mađarske pokušali ne samo da upute migrante u tranzitnu zonu već i da ih vrate na teritoriju Srbije bez ikakvog pravnog osnova i uporišta u međunarodnom pravu.

"Nakon što smo dobili informacije da Hrvatska, takođe, razmišlja o ponovnom podizanju ograda na našoj granici i nakon što smo dobili informacije da značajno veći broj migranata ulazi na našu teritoriju, moram da kažem da tu zabrinutost moram da podelim sa čitavom javnošću", istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, Evropa se ponaša kao da je mitrantska kriza prošla.

"Mi bismo mogli da ostanemo sasvim sami i da sasvim sami rešavamo migrantsku krizu i izgleda kao da našu dobru volju, naš napor i trud - da se prema migrantima odnosima najhumanije i najbolje na migratnskoj ruti, neki doživljavaju kao znak naše slabosti i kao da nema ko to da ceni i upravo zato sam zatražio od premijera hitnu sednicu Biroa", naveo je Vulin.

On naglašava da moramo da dođemo do zaključaka i konkretnih mera kako da se ponašamo u budućnosti i šta je sve potrebno da uradimo da bismo zaštitili i teritoriju Srbije i naše stanovništvo, ali i da ostanemo dosledni sebi i našoj politici.