Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulin tvrdi da je NUNS politička organizacija

Foto: Tanjug

Vulin tvrdi da je NUNS politička organizacija

"NUNS bi trebao da brani novinare Pinka i Studija B od napada Saše Radulovića", istakao je Vulin.

Srbija
Autor: Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) politička organizacija koja ne štiti novinare od napada.

"Ne znam kako neko sebe može da zove nezavisnim udružnjem novinara, a da u isto vreme gleda kako njegove kolege prolaze razne vrste maltretiranja do fizičkih obračuna", rekao je Vulin na Pinku komentarišući postupak lidera Dosta je bilo Saše Radulovića u parlamentu, kada je govorio o tome ko jeste, a ko nije novinar, a zatim i pozvao ozbedeđenje da reaguje.

"Da li oni potajno uživaju da njihove određene kolege budu linčovane i da li se slažu da je Saša Radulović taj koji određuje ko je novinar, a ko nije. On jeste bio stečajni upravnik, ali Srbija nije u stečaju i ne može on da vređa", kazao je Vulin.

Vulin je prokomentarisao da kao novinarska organizacija NUNS ne bi imao pravo da ćuti na ta dešavanja i da bi morali da brane dostojanstvo profesije, a da kao, kako je rekao, politička organizacija imaju pravo da prihvate standard da je Radulović taj koji kaže nekome da nije novinar.

On je istakao da je na skupštini NUNS-a predsednik tog novinarskog udruženja čitav govor posvetio premijeru Alekandru Vučiću i upitao da li je to novinarska ili politička organizacija, rekavši da kao lider Pokret socijalista, odnosno partije komentariše drugu političku organizaciju.

"Mi samo upozoravamo na licemerje NUNS-a", rekao je Vulin, dodajući da je izostala reakcija kada je Radulović vređao novinare pojedinih medija na najbrutalniji način.

Vulin je upitao i kako bi svi ostali reagovali kada bi se tako prema novinarima ponašao Vučić?

"To nećemo nikad videti pošto Vučić to neće nikada uraditi, on će istrpeti svaki udarac, odgovoriće na svako pitanje...neće biti bahati stečajni upravnik kao Radulović i neće NUNS biti taj koji će ćutati o tome", rekao je Vulin.