Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VULIN U RATU sa američkom ambasadom!

Aleksandar Vulin/ Foto: cdm.me

VULIN U RATU sa američkom ambasadom!

Bivši ambasador SAD-a u Srbiji Vilijem Montogomeri ljut na Vulina zbog tvrdnje da je američka ambasada bezbedonosna pretnja po srpskog premijera.

Srbija
Izvor: Agencije

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin rekao je da nije isključeno da neko iz ambasade Sjedinjenjih Američkih Država može biti pretnja za bezbednost srpskog premijera Aleksandra Vučića u kontekstu pronalaženja naoružanja u neposrednoj blizini kuće roditelja predsednika Vlade Srbije.

Odmoh potom stiga je i reakcija, i to od strane bivšeg ambasadora SAD-a u Srbiji Vilijema Montgomerija koji je takvu Vulinovu izjavu okarakterisao kao sramnu.

"To je totalno sramotna izjava i iznenađen sam da je ministar ove vlade tako nešto izjavio", rekao je Montgomeri.

Montogomeri stoji na stanovištu da SAD na Srbiju gleda veoma pozitivno, te da je smatra faktorom stabilnosti u regionu i poslednje što bi SAD želela na Balkanu da radi jeste da povećava nestabilnost.

"A, povezivati našeg ambasadora sa takvim pokušajima zaista me vodi ka tome da se upitam zašto se to čini", rekao je Montgomeri za "Radio Slobodna Evropa".

On ističe da su, gledano sa "njihove strane " Atlantika, iz Amerike, odnosi sa Srbijom dobri.

"Gledano odavde, međutim, i sudeći po izjavama poput ove i drugih sličnih, pitam se ko i zašto nastoji da upropasti naše odnose koji su pozitivni i postojani. Zaista to ne razumem", rekao je Montgomeri

Upitan smatra li da bi premijer Vučić trebalo da se distancira od Vulinove izjave, Montgomeri je rekao da ne želi da se meša u unutrašnje stvari u Srbiji.