Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vulinov potpredsednik hoće na predsedničke izbore

Bratislav Jugović Foto: printscreem

Vulinov potpredsednik hoće na predsedničke izbore

Potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović najavio je kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima.

Srbija
Izvor: Nedeljnik, NB

Jugović je u razgovoru za Nedeljnik rekao da je njegova želja da se kandiduje Aleksandar Vulin, ali da je i on sam spreman da uđe u trku za mesto na Andrićevom vencu.

"Ako se Vulin ne bude kandidovao, sve sam bliži odluci da učestvujem na predsedničkim izborima. U tom slučaju podneo bih ostavku na partijsku funkciju i izašao na izbore kao kandidat naroda, računajući na glasove članstva i simpatizera Pokreta socijalista", rekao je Jugović.

On je kazao da levica ne može ojačati sve dok je Vučić velika vlast.

"Vučić svojim ponašanjem levičara usisava glasove levice, bez obzira na to što je predsednik stranke desnog centra", rekao je Jugović i dodao da ako se on bude kandidovao, onda Pokret socijalista ne treba da ima kandidata, "jer je nesporno da je Vučić pritajeni levičar u najpozitivnijem smislu te reči".

Jugović je već spremio i ključne teze, koje bi iznosio u kampanji.

"Jedan srpski seljak sa Zlatibora savetovao me je da u trku za predsednika Srbije krenem kao lažni doktor nauka. Kaže, samo je u Srbiji moguće da se lažni doktor nauka izbori za dostojanstven život učitelja i nastavnika. Obrazovanje i jeste ključna tema. Domovina se brani knjigom. Ako su nam profesori sirotinja, kako će đaci sutra stvarati bogatu Srbiju? Prosvetni radnici treba da imaju beneficirani radni staž, naročito prosvetni radnici u predškolstvu. Vučić je temu obrazovanja nametnuo kao prioritet. Dualno obrazovanje za koje se on zalaže je neophodno Srbiji, zato što će mladima omogućiti da se lakše zaposle i da se razigra tržište rada, poručio je u intervjuu za Nedeljnik Bratislav Jugović, potpredsednik Pokreta socijalista, iznoseći neke od svojih ključnih programskih smernica u trci za predsednika Srbije", poručio je Jugović.

On je takođe rekao da ako do kandidature dođe, neće biti sportski da glasa za sebe, već bi glasao za vojislava Šešelja, kog želi da pobedi.