Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
VULINOVI ODGOVORILI ČANKU: Shvatio bi presudu da ne mrziš Srbiju!

PS logo

VULINOVI ODGOVORILI ČANKU: Shvatio bi presudu da ne mrziš Srbiju!

Iz PS dodaju da se "Čanku čitav svet srušio" pošto ni Haški tribunal više ne deli stavove sa njim.

Srbija
Autor: NB, Agencije

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista Aleksandra Vulina saopštio je danas da predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine mrzi Srbiju.

"Da ne mrzi Srbiju bilo bi mu jasno da je presuda Haškog suda koja je Slobodana Miloševića proglasila nevinim za genocid, etničko čišćenje, zajednički zločinački poduhvat, presuda koja je iznad svega oslobodila krivice Srbiju i njene građane", navodi se u saopštenju PS-a.

"Može Nenad Čanak da mrzi Slobodana Miloševića i Aleksandra Vulina, ali nije dobro što mrzi Srbiju. Da ne mrzi Srbiju, Čanku bi bilo jasno da je presuda koja je Slobodana Miloševića proglasila nevinim za genocid, etničko čišćenje, zajednički zločinački poduhvat, presuda koja je iznad svega oslobodila krivice Srbiju i njene građane", saopštio je PS u odgovoru na saopštenje lidera LSV.

Kako dodaju iz vojvođanskog PS, posle ovakve presude Haškog tribunala nema osnova za plaćanja ratne otštete, nema mogućnosti da Srbija kroz istoriju nosi epitet genocidne zemlje, nema opravdanja za sankcije koje su bile uvedene Srbiji.

"Verovatno je baš zato Nenad Čanak ljut. Posvetio je život dokazivanju da je Srbija izazvala ratove 90-ih, da je Milošević ratni zločinac, da je Srbija odgovorna za genocid i etničko čišćenje, a sada je čak i Haški tribunal, kome je toliko verovao, presudio da nije u pravu", navodi se u saopštenju.

Iz PS dodaju da se "Čanku čitav svet srušio" pošto ni Haški tribunal više ne deli stavove sa njim.

Ranije danas, LSV je najoštrije osudila izjave Ivice Dačića i Aleksandra Vulina u kojima se "selektivno i neznalački" tumače pravni mehanizmi Međunarodnog suda za ratne zločine, a sve u cilju, kako navode iz LSV-a, da bi se režim Slobodana Miloševića, čiji su oni delovi bili, oslobodio istorijske krivice za nacionalističku ratnu politiku,