Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Za deset dana trebalo bi da bude poznato sve o Savamali

Foto: Tanjug/ screenshot

Za deset dana trebalo bi da bude poznato sve o Savamali

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će za sedam do deset dana sve u vezi sa događajima u Savamali biti poznato, te da će biti krivične i prekršajne, a ako bude trebalo, i političke odgovornosti.

Srbija
Izvor: Tanjug/ Pink

"Mi ćemo to istražiti i ustanoviti, mislim da danas mnogo bolje znam nego pre desetak dana šta se odigralo", rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je rekao da je u događajima u Savamali učestovalo između devet i 11 maskiranih osoba, a ne 30, kako je prvobitno bilo rečeno, da, prema svedočenjima, niko nije bio vezivan, da su oduzeta četiri telefona, i vraćena posle deset minuta.

Vučić je rekao da se govorilo da su ljudi u Savamali čiji objekti su rušeni zarobljavani, vezivani i zatvarani, a da ni jedan nije vezivan, što je reklo 11 svedoka.

On je rekao da su četiri telefona oduzeta i vraćena posle desetak minuta, što, dodao je, ne želi da krije.

Dve svedoka su rekla da su neki nosili fantomke.

"Nacrtaćemo sve i reći ćemo narodu istinu, ma koliko ona za nas bila neprijatna", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se naslušao od "stručnih novinara podržavanih iz Brisela" da će država naći nekoliko kriminalaca koji će odgovarati za taj slučaj, kako bi dobili olakšice za dela koja su počinili, ali im je poručio da ne da ne polaze od sebe i da država to neće učiniti.

Rekao je da je pogrešio što je rekao da su u Savamali objekte držali kriminalci, ali da je svakako reč o prevarantima, koji su radili u ličnu korist, a protiv države.

Vučić: Podići ćemo spomenik Đinđiću 2018. godine

Vučić izjavio je izjavio da će Zoranu Đinđiću na 15. godišnjicu od ubistva biti podignut spomenik u Beogradu.

On je rekao da bi spomenik trebalo da bude postavljen na Studentskom trgu, Vasina će biti pešačka ulica, a trolejbuska okretnica biće izmeštena na Dorćol.

On je u tom kontekstu rekao da su u Srbiji reformatori stradali, i zbog toga što Srbi često od emocija i ostrašćenosti ne vide dalje.

Primetivši da DS do 2012. nije našla za shodno da podigne spomenik Đinđiću, Vučić je rekao da će to sada uraditi ova vlast.