Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAGLAVLJENI: Sve više migranata ostaje SVE DUŽE U SRBIJI!

Ilustracija/ Foto: Tajug, arhiva

ZAGLAVLJENI: Sve više migranata ostaje SVE DUŽE U SRBIJI!

Svi centri za prihvat migranata u Srbiji su puni, a prema poslednjim informacijama, u našoj zemlji je više od 6.000 migranata.

Srbija
Izvor: Tanjug

Migranti se sve duže zadržavaju u zemlji, u proseku od četiri do šest nedelja, kazao je direktor Centra za zaštitu i pružanje pomoći tražiocima azila u Srbiji Radoš Đurović.

Gostujući na RTS-u, on je kazao da namera mađarskog državnog vrha da napravi novu, dodatno ojačanu ogradu na granici, znači da migranti i dalje prolaze kroz ogradu i da Mađari imaju sve više problema da ih zaustave.

"Taj zid znači da veću agoniju i muku za migrante u našoj zemlji, koj sve više pokušavaju da pređu mađarsku granicu, a već pokušavaju više za sedam do osam puta. Novi zid znači da je sigurno da će duže boravti u Srbiji i da će biti sve neizvesniji i teži uslovi kod nas", kazao je Đurović.

Prema Đurovićevom sudu, migranti ni u kom slučaju nisu nasilni i slušaju savete vojske i policije, ali krijumačari tih ljudi su sve beskropulozniji i ove okolnosti im idu na ruku.

Đurović dodaje da se drastično promenio odnos građana prema migrantima pošto veruju da je reč o ekonomskim migrantima, ali da u praksi to niije tako.

Kako kaže, oko 30 odsto su porodice sa decom, oko 60 odsto dolaze iz Avganistan i po 20 odsto iz Iraka i Sirije.