Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zagreb: ZBOG USTAŠKE PLOČE u Jasenovcu, spalili srpski nedeljnik

Tabla sa ustaški pozdravom u Jasenovcu/ Foto: facebook.com

Zagreb: ZBOG USTAŠKE PLOČE u Jasenovcu, spalili srpski nedeljnik

Dvadesetak članova Autohtone — Hrvatske stranke prava (A-HSP) spalilo je tokom protestnog okupljanja nedeljnik srpske nacionalne manjine „Novosti“ ispred sedišta Srpskog narodnog veća (SNV)

Srbija
Izvor: sputniknews.com

Članovi A-HSP predvođeni stranačkim predsednikom Draženom Kelemincem organizovali su okupljanje pod nazivom „Zaustavili smo vas 1991, zaustavićemo vas opet!“ u Gajevoj ulici na broju 7, ispred sedišta SNV-a na čijem je na čelu Milorad Pupovac.

Uz hrvatske zastave i crne majice HOS-a na kojima je ispisan pozdrav „Za dom — spremni“, okupljeni pravaši su nekoliko puta uzvikivali „Spremni“ nakon povika Dražena Keleminca „Za domovinu“, a sve pod nadzorom interventne policije.

Keleminec je putem megafona na ulici održao poduži govor, u kojem je Milorada Pupovca i SNV optužio za sprovođenje velikosrpske politike.

Keleminec je poručio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću kako se pozdrav „Za dom — spremni“ ne sme ukloniti sa table podignute za 11 poginulih hrvatskih branitelja u Jasenovcu i istakao da se zalaže za upotrebu ovog pozdrava bez sankcija, tvrdeći da to nije ustaški pozdrav jer se pod ovim pozdravom borilo u Domovinskom ratu.