Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zaharova: Gde je "ključna uloga EU na Balkanu" kada se radi o UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA?

Foto: sputnjiknews.com

Zaharova: Gde je "ključna uloga EU na Balkanu" kada se radi o UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA?

​„Ubistvo Ivanovića predstavlja izuzetno ozbiljan incident, koji podriva bezbednost u regionu“, rekla je ona.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Komentarišući istragu o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića u nepriznatoj državi Kosovo, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je istakla odsustvo „ključne uloge Evropske unije na Balkanu“.

„Ubistvo Ivanovića predstavlja izuzetno ozbiljan incident, koji podriva svet i bezbednost u regionu, prepun potresa na Balkanu u celini“, rekla je ona, a prenosi Glas Moskve.

Zaharova je naglasila da ruska strana podržava zahteve Srbije „da uključi srpske nadležne organe i policijske strukture u sprovođenje istražnih radnji“.

„Iznenađuje ovako uzdržan stav Misije EU u oblasti vladavine prava… Rukovodstvo Misije se zapravo samo povuklo iz istrage i stiče se utisak da ga je jednostavno u celini predalo u ruke kosovske policije. S tim u vezi postavlja se pitanje šta se dogodilo sa ’ključnom ulogom Evropske unije‘ na Balkanu, o kojoj briselske birokrate već godinama govore?“, dodala je Zaharova.

Ona je istakla i da rezultati istrage o ubistvu Ivanovića nisu vidljivi, a da se „zahtevi Beograda za sprovođenje zajedničkog rada jednostavno ignorišu“.

„Izgleda da Priština i njeni pokrovitelji imaju šta da kriju“, zaključila je ona.

Srpski političar Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici.