Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAMRZNUTO MESO iz Južne Amerike ipak STIGLO u SRBIJU

Foto: alibaba.com

ZAMRZNUTO MESO iz Južne Amerike ipak STIGLO u SRBIJU

Srpski carinici na sreću sprečili šverc zamrznute piletine iz Brazila.

Srbija
Autor: Tanjug, Nova Borba

Srpski carinici zaplenili su u Vranju gotovo tonu zamrznute piletine koju je krijumčar pokušao da prošvercuje u tri pokušaja.

Kako je saopštila uprava carina, meso je poreklom iz SAD i Brazila, a nađeno je u automobilima. Radi se o zamrznutim batacima i belom mesu, a meso je pokušao da prošvercuje srpski državljanin, protiv kog će biti podneta krivična prijava.

On je, kako se navodi, smrznutu piletinu preuzeo od nepoznatog Albanca u okolini Bujanovca, a on ga je pre toga dovezao sa KiM.

Iz Carine navode i da je cilj bio meso dalje preprodati.

Ista osoba je 22. novembra, ponovo uhvaćena u pokušaju da prenese novu količinu mesa, a zatim i danas. Juče je ista "Opel Astra" zaustavljena na ulazu u grad, a danas je prekršaj otkriven u ''VW Bora'', a vozač je, uz asistenciju policije, zaustavljen kada je ušao u Vranje.

Kada je pokušao prvi put da prokrijumčari piletinu, Vranjanac je u automobilu prevozio 285 kilograma bataka i 44 kilograma belog mesa, a drugi put je u vozilo stavio tovar od 300 kilograma bataka i 12 kilograma belog mesa. Carinici cu danas u njegovom automobilu zatekli 285 kilograma bataka i 12 kilograma belog mesa.