Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zapeli dogovori za Vračar: LDP neće Radulovića

Foto: Tanjug

Zapeli dogovori za Vračar: LDP neće Radulovića

Mesec dana posle izbora, još nema dogovora o formiranju vlasti u beogradskoj opštini Vračar.

Srbija
Izvor: B92.net

Mesec dana posle izbora, još nema dogovora o formiranju vlasti u beogradskoj opštini Vračar.

Partneri u pregovorima - koalicija "Vračar slobodno" i pokret "Dosta je bilo" tvrde da su pregovorima zadovoljni, ali jedan od partnera - LDP ne pristaje da se vođenje jedne od najvećih opština u Beogradu preda pokretu Saše Radulovića. Može li se postići rešenje kojim će svi biti zadovoljni?

Matematički rečeno, Vračar ima jednu nepoznatu - ko će da ga vodi? LDP tvrdi da Dosta je bilo ne može da bude deo rešenja za tu jednačinu.

"Mi nemamo ništa protiv uslova koji oni navode, transparentnost i to, to je sve ono za šta smo se mi proteklih osam godina zalagali dok smo bili vlast na Vračaru i radili odgovorno i pošteno i to svi građani Vračara znaju, ali naši uslovi su samo da se poštuje volja birača i da onaj ko je dobio najviše glasova treba da preuzme odgovornost vođenja opštine u naredne četiri godine", kaže Mihailo Grupković, iz vračarskog odbora LDP.

Iz "Dosta je bilo" poručuju da su održane tri runde razgovora i da LDP možda ima problem jer nije bio na svim sastancima.

"Problema u pregovorima nema uopšte, dosadašnja atmosfera je korektna. Mi instistiramo na diskontinuitetu. Diskontinuitet znači nova lica. Nova lica nose nove energije i to je sve", kaže za B92 Milenko Petronijević.

Šef beogradskog DS-a, koji okuplja vračarsku koaliciju, kaže da im je u pregovorima prioritet strategija, a ne personalna rešenja. Izbori su nedvodmisleno pokazali da građani imaju u nas poverenje 20 godina, kaže Balša Božović.

"Mislim da je taj kontinuitet veoma važan i mislim da će ta izborna volja biti veoma značajna za razgovore koji se trenutno vode", kaže Božović.

Na pitanje kako kontinuitet, kada iz DJB kažu diskontinuitet, odgovara:

"Pa diskontinuitet sa izbornom voljom teško da možemo da napravimo jer su 24. bili izbori i građani su rekli ono što imaju da kažu. DS nikada nije insitirala na personalnim rešenjima, o tome naravno možemo da se dogovorimo i ukoliko je to osnovna zamerka pokreta DJB mi smo otvoreni za sve razgovore", kaže on.

Ukoliko se vračarska jednačina ne reši do 24. jula, beogradskoj opštini sledi prinudna uprava. Sve tri strane su uverene da za to neće biti potrebe.