Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZATROVANA SRBIJA: Broj obolelih od raka i leukemije POSLE BOMBARDOVANJA sve veći!

Pacijenti u bolnici/ Ilustracija: klix.ba

ZATROVANA SRBIJA: Broj obolelih od raka i leukemije POSLE BOMBARDOVANJA sve veći!

Dr Danica Grujičić, načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije i redovan profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ovako govori o problemima i bolestima koje su snašle Srbiju kao posledica bombardovanja.

Srbija
Izvor: vtv.rs

"Smatram da imam pravo da obavestim javnost po ovom pitanju, i isto tako da postavim pitanje ovoj državi zašto do sada nije formirala komisiju stručnjaka koja bi utvrdila ima li zagađenja zemljišta posle bombardovanja ili nema", upitala je profesorka Grujučić.

"Mislim da zagađenja ima i da se već suočavamo sa njegovim posledicama. Druge kolege smatraju da nema nikakvog zagađenja, i upravo zato je neophodno da se formira komisija nezavisnih stručnjaka (hemičara, biologa, lekara, pripadnika vojske, ekologa) koji će makar sad, posle 15 godine, sve ispitati i saopštiti javnosti", izričita je doktorka u intervjuu za VTV.

O problemima u društvu, ekonomiji, politici i zdravstvu, govori prof. dr Danica Grujičić, koja se svakodnevno suočava sa najopakijim bolestima koje pokušava da suzbije i spreči na najefikasniji način.

Svakodnevno spašava živote u Srbiji, a nedavno je dala intervju u kome baca akcenat na probleme zdravstvenog sistema u Srbiji, o tome kako je bombardovanje 1999. uticalo na zdravlje ljudi širom Srbije, o položaju mladih danas, o GMO hrani i zasto treba raditi na zaštiti srpske porodice.

Preporučujemo da poslušate intervju sa njom o ovim i još mnogo zanimljivih tema ovde.