Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 Zavetnicima policija nije dozvolila ulazak u BiH

Zavetnici logo

Zavetnicima policija nije dozvolila ulazak u BiH

Ističu da je po nalogu člana Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića, ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, naredio da članovi tog pokreta budu vraćeni sa graničnog prelaza Rača.

Srbija
Autor: NB, Agencije

Granična policija BiH nije jutros dozvolila prolaz pripadnicima pokreta Zavetnici koji su autobusom krenuli u Banjaluku na skup "Srcem za Republiku Srpsku-Stop izdaji!" sa ciljem da pruže podršku legitimnom državnom rukovodstvu i narodu Republike Srpske, saopštio je Pokret.

Zavetnici u saopštenju ističu da je po nalogu člana Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića, ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, naredio da članovi tog pokreta budu vraćeni u Srbiju sa graničnog prelaza Rača.

Zavetnici su prethodnih dana izneli niz dokaza koji ukazuju da opoziciju, koja u Srpskoj poziva na proteste i državni udar, finansiraju pojedine zapadne ambasade i kontroverzni Sorošev Fond za otvoreno društvo.

Upravo zbog toga našli smo se na meti onih koji pokušavaju da udruženim snagama sprovedu centralizaciju i unitarizaviju BiH, a pre svega Bakira Izetbegovića i potplaćene opozicije u Republici Srpskoj, uvereni su u Pokretu.

Predsednik Zavetnika, Stefan Stamenkovski pozvao je u izjavi za televiziju RS građane Srpske da u miru danas pošalju poruku da neće dozvoliti da bilo ko urušava nezavisnost za koju su se borili.