Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZBOG UZNEMIRAVANJA JAVNOSTI: Marjanoviću preinačeno rešenje o pritvoru

Foto: rtvbn.com

ZBOG UZNEMIRAVANJA JAVNOSTI: Marjanoviću preinačeno rešenje o pritvoru

Viši sud u Beogradu preinačio je rešenje o određivanju pritvora Zoranu Marjanoviću, tako što mu je pritvor odredio samo zbog uznemirenja javnosti, dok je ukinuo razlog – opasnost uticanja na svedoke

Srbija
Izvor: Tanjug

Odlučujući po žalbama Marjanovićevih branilaca, na rešenje sudije za prethodni postupak kojim mu je pritvor bio određen samo zbog opasnosti uticanja na svedoke, krivično vanpretresno veće je zaključilo da nema zakonskih osnova za pritvor iz tog razloga, jer tužilaštvo u svom predlogu nije imenovalo odnosno individualizovalo svedoke na koje bi Marjanović mogao da utiče.

To veće je, međutim, uvažilo žalbu javnog tužioca i odredilo pritvor prema Marjanoviću imajući u vidu da "postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo teško ubistvo, a da su način i posledice izvršenja krivičnog dela, u konkretnom slučaju, dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

Dodala je da su žalbe branilaca, u delu u kojima se osporava postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, kao neophodan uslov za određivanje pritvora ocenjene kao neosnovane, odnosno da su odbijene.

To rešenje je pravosnažno, tako da Marjanović ostaje u pritvoru do nove odluke suda sredinom oktobra.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od deset do 40 godina zatvora.

Marjanović je i ranije privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

On je 16. septembra na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016, bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči, nakon čega je Jelena produžila na džoging, a on se vratio sa ćekom kući u 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.