Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŽEDNO I DALJE 10.000 UŽIČANA: Voda stiže tek za dva dana

Ilustr/ Foto: sombor.rs

ŽEDNO I DALJE 10.000 UŽIČANA: Voda stiže tek za dva dana

Više od 10.000 građana Užica, tri škole i Opšta bolnica Užice, koji su već tri dana bez vode, vodu neće dobiti najmanje još dva dana

Srbija
Izvor: Informer

Prema rečima direktora JKP "Vodovoda" Duška Ljujića nakon završenih radova na cevovodu, koji napaja visoke zone grada, prilikom puštanja vode u sistem u noći između nedelje i ponedeljka, oko 23 sata, došlo je do pucanja na spojnici, a nakon otklanjanja tog kvara, jutros oko 5 časova ponovo je došlo do pucanja na drugoj spojnici.

"Rekonstrukcija tog dela cevovoda u Ulici Miloša Božanovića radi se jer su do sada bile četiri havarije u tom delu, ne računajući ovo noćas. Nadam se da će građani konačno dobiti vodu u utorak veče i sredu ujutru. Iskreno se nadam da neće biti novih problema", rekao je Ljujić.

Foto: Informer/ Z.G.

Što se tiče snabdevanja bolnice vodom direktor JKP "Vodovod" je rekao da su mobilnu cisternu tog preduzeća zajedno sa cisternom Vatrogasnog bataljona opredelili da snabdeva rezervoar bolnice, tako da ovih dana bolnica nije imala problema oko snabdevanja i da će tako biti i narednih dana. Za škole je danas obezbeđena flaširana voda, a očekuje se postavljanje i stacionarne cisterne.

Zoran Militarov, član Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao je da dosadašnjnjih sedam mobilnih cisterni, raspoređenih po delovima grada, podmiruju potrebe građana, a da će u slučaju da se situacija pogorša biti spremni za dodatno obezbeđivanje cistarne, koje se trenutno dezinfekuju.

Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika, izvinio se građanima zbog situacije sa vodom, ali tek pošto su novinari pitali da li će se iko od gradske vlasti izviniti građanima zbog takve situacije.

Bez vode i dalje je oko 3.500 domaćinstava u naseljima Belo Groblje, Ibiševo Guvno, Čukalovina, Carina, Marin Breg, Kapetanovina, Matovića Brdo, Sarića Osoje, deo Krčagova, Lunovo Selo i visoka zona Sevojna.