Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zenica: Salafisti povredili trojicu Srba u zatvoru

Foto: Tanjug

Zenica: Salafisti povredili trojicu Srba u zatvoru

Napadači za koje se pretpostavlja da su članovi salafističkog pokreta napali trojica Srba koji u zeničkom zatvoru izdržavaju kazne za ratne zločine i naneli im lakše telesne povrede

Srbija
Izvor: Tanjug

Više lica povređeno je u tuči između zatvorenika u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači, od kojih su neki pripadnici salafijskog pokreta, teže su na Vaskrs povredili trojicu zatvorenika Srba, prenose banjalučki mediji.

Sarajevski portal Vijesti objavio je da su trojica osuđenika srpske nacionalnosti koji izdržavaju kazne za ratne zločine u Kazneno-popravnom zavodu Zenica zadobila teške povrede kada ih je juče popodne u njihovim ćelijama napala grupa osuđenika Bošnjaka.

Prema pisanju tog portala, napadnuta su braća Nenad i Predrag Bajić, te Siniša Babić, koji su zadobili povrede glave, zbog čega su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gde im je ukazana lekarska pomoć. Svi su van životne opasnosti.

Vijesti prenose da su neki od napadača pripadnici salafijskog pokreta, te da je napad, koji se desio na veliki pravoslavni praznik, izvršen na nacionalnoj osnovi.

Odlukom uprave zatvora napadači su prebačeni u zatvorske samice, navodi portal.