Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŽIVKOVIĆ NAPAO PREMIJERA: "Ko je špijun, odakle je i šta je radio? Ne plašite ovaj narod!"

Živković i Vučić oštro od početka/ Foto: Otvoreni parlament

ŽIVKOVIĆ NAPAO PREMIJERA: "Ko je špijun, odakle je i šta je radio? Ne plašite ovaj narod!"

Predsednik Vlade Srbije počeo je da odgovara na pitanja narodnih poslanika.

Srbija
Autor: Nova borba

Odmah po dolasku srpskog premijera Aleksandra Vučića na sednicu Skupštine Srbije, počela je žustra rasprava između predsednika Vlade i narodnog poslanika iz redova Nove stranke i bivšeg premijera Zorana Živkovića.

Naime, Živković je upitao Aleksandra Vučića da saopšti ime špijuna iz vrha Uprave kriminalističke policije, za kojeg je rečeno da je jutros uhapšen nakon što je istragom ustanovljeno da je odavao važne informativno bezbednosne podatke drugim zemljama.

Premijer Srbije je pohvalio rad srpske polciije i rekao da je istina da je on uhapšen, kao i da na teritoriji Srbije postoji pojačana aktivnost stranih špijuna koji su finansirani od strane nekih zapadnih zemalja.

Živković je potom nezadovoljan odgovorom premijera Srbije, zamolio Vučića da mu kaže tačno ime uhapšenog špijuna iz vrha UKP-a, kao i to za koga je radio i šta je radio, te je predložio da se smeni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pošto je, kako Živković kaže, tolike godine u vrhu UKP-a imao špijuna, a to nije znao.

Nakon Vučićevog obrazloženja, Živković je prokomentarisao: "Prošlo je šest minuta Vaše prazne priče, i dalje mi niste odgovorili ni na jedno pitanje".

Sudeći prema početku Vučićevog "gostovanja" u Skupštini, današnje zasedanja proteći će u veoma žustroj atmosferi.