Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŽIVOTNA PRIČA MALE KATARINE: Krenula u Beč da čuva decu, a završila kao BELO ROBLJE!

Nasilje nad ženama/ Foto: profimedia

ŽIVOTNA PRIČA MALE KATARINE: Krenula u Beč da čuva decu, a završila kao BELO ROBLJE!

Ovo je istina o užasima koji se dešavaju mladim devojkama koje upadnu u šake trgovcima belim robljem.

Srbija
Autor: tf.rs

Katarina (16) je prihvatila poziv od nepoznate žene da u Beču radi dva meseca kao bebisiterka za 1.000 evra. Ali, umesto u Beču, završila je kao žrtva trgovine ljudima u kafani pored auto-puta, gde su je silovali i primoravali da se bavi prostitucijom

"Sve je počelo tako što nam se jednog dana u kući pojavila žena koja je tvrdila da joj treba bebisiterka za dvoje dece u Beču. Otac nije želeo da me pusti da idem, bilo mu je sumnjivo, ali mama je bila uporna. Verovala je da je to dobra prilika za mene, a ja sam joj verovala", priča nesrećna devojka.

Uspela je da dobije dozvolu od oca, naročito kada im je ponuđeno 1000 evra unapred. Katarina se uputila trbuhom za kruhom, ne znajući da u tom trenutku počinje pakao za nju.

"Do Beča nismo ni stigli. Žena koja me je vrbovala dovezla me je do neke kafane na auto-putu gde je čekao muškarac. Odmerio me i rekao da je dobro odabrala, da ću biti dobra za šipku. U tom trenutku sam shvatila šta mi se dešava" sa nevericom govori Katarina.

Noću je morala da igra na šipci i da se skida. A od onoga što je sledilo prolazila ju je jeza. U početku je odbijala muškarce koje su joj slali u sobu, ali oni bi se onda žalili.

"Davali su me mušterijama koje su sa mnom radile šta su htele. A kada bih pokušala da se branim, došao bi čovek koji me držao zatvorenu i prebio bi me, često i silovao, da bi mi pokazao da nemam izbora. Bojala sam se, ali kada su me posle jednog od mnogobrojnih silovanja pretukli toliko da nisam mogla da ustanem, znala sam da moram da bežim. Imala sam sreće prvi put posle mnogo vremena jer nikoga nije bilo u kafani, istrčala sam i počela da trčim kroz šumu, iako me sve bolelo" priseća se nesrećna devojka.

Uspela je da pobegne, a trebalo joj je mnogo hrabrosti da ispriča šta je sve preživela, a njena priča pokrenula je veliku akciju u borbi protiv trgovine ljudima. Udružili su se Fond UNITAS, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a.