Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZLOČINAC ZNAO SVE: NASER ORIĆ informacije dobijao iz SRPSKOG MUP-a! (VIDEO)

Ilustracija: Nova borba

ZLOČINAC ZNAO SVE: NASER ORIĆ informacije dobijao iz SRPSKOG MUP-a! (VIDEO)

Orićeva izjava bi mogla da pokrene aferu "Orić i krtice u MUP-u Srbije" zbog curenja informacija i službenih podataka MUP-a Srbije, i to u pravcu osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima.

Srbija
Autor: Nova borba

Oficir Armije Bosne i Hercegovine Naser Orić, kome Sud BiH sudi za ratne zločine počinjene nad Srbima tokom ratnih dejstava u toj zemlji, izneo je podatak koji je razbesneo čitavu javnost u Srbiji!

Sud BiH obajvio je snimak svedočenja Nasera Orića u predmetu „Turković i ostali“, koji je nastao 3. maja 2012. godine, a u njemu se jasno čuje da je Orić doslovce izjavio:

„S obzirom da imam veliki broj mojih kolega koji su sada u Beogradu na visokim pozicijama, raspitivao sam se o tom imenu i dosta informacija sam dobio, ali sam to držao sve sa rezervom!“

Orić tom prilikom navodi i "svoje kanale" u Beogradu. U ovom trenutnku od MUP-a nismo dobili komentar, ali rečeno je da će se potruditi da prikupe odgovore na sva pitanja u vezi sa identitom osoba koje su dostavljale osumnjičenom ratnom zločincu službene podatke MUP-a Srbije.

U Sudu BiH još uvek ćute o detaljima u vezi sa video snimkom, koji je pokrenuo ozbiljnu aferu "Orić i krtice u MUP-u Srbije".

Podsetimo da Orić u svom svedočenju priča o 2009, kao i o 2010. godini, kada je apsolutnu vlast u Srbiji držao tadašnji predsednik Boris Tadić, premijer bio Mirko Cvetković, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nova borba će uskoro opširnije pisati o ovom slučaju.