Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zorana ZABRINUTA: Premijer nam je NAJUGROŽENIJI ČOVEK U SRBIJI

Foto: www.srbijapress.com

Zorana ZABRINUTA: Premijer nam je NAJUGROŽENIJI ČOVEK U SRBIJI

Nema dileme da je premijer Aleksandar Vučić danas najugroženiji čovek u zemlji, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Srbija
Izvor: Večernje novosti

"Verujem da to znaju i oni čiji je posao da brinu o bezbednosti premijera i njegove porodice i da svoj posao rade kako treba. Ali brine što još nemamo odgovor čije je oružje pronadeno nadomak porodične kuće premijera i ko ga je tu ostavio. Kao i čitava javnost u Srbiji, jedva čekam odgovore nadležnih", rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li je posle "slučaja Jajinci" i izjava ministra Aleksandra Vulina protiv ambasadora SAD Kajla Skota pokvaren odnos Srbije sa Amerikom, Mihajlovićeva je podsetila da su još pre 135 godina Srbija i SAD uspostavile diplomatske odnose i da "ničija izjava ne može da pokvari nešto što traje ovako dugo".

"Odnosi Srbije i SAD danas su na dobrom putu, napreduju i biće još bolji", rekla je ona.

Na pitanje da li smatra da neko iz SAD pokušava da oslabi Aleksandra Vučića i aktuelnu vlast, Mihajlovićeva je odgovorila da je politika igra interesa i da je nekad to šahovska partija, a nekad otvorena, brutalna i agresivna igra.

"Sigurno je da se razni interesi velikih i malih prelamaju preko Srbije, kao što je sigurno da Srbija odavno nije imala Vladu koja vodi jasnu i glasnu politiku, modernu vladu, koja radi i čuva samo i jedino interes Srbije i njenih građana", navela je Mihajlovićeva.