Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zrenjanin: ZGRADU nazvali po LEPI LUKIĆ

Zgrada Lepa Lukić u Zrenjaninu/ Foto: zrenjaniski.com

Zrenjanin: ZGRADU nazvali po LEPI LUKIĆ

Da u Zrenjaninu postoji zgrada koja je od milošte prozvana Lepa Brena, znaju gotovo svi, ali da se odmah pored nalazi i "Lepa Lukić" malo ko je znao.

Srbija
Izvor: zrenjaninski.com

Stambena zgrada u Ulici Marka Oreškovića, izgrađena je i useljena 80-tih godina prošlog veka, u vreme, moglo bi se reći, planetarne popularnosti Lepe Brene.

Gotovo da nema grada u Srbiji koji nema svoju "Lepu Brenu", pa je nekako i Zrenjanin smatrao da treba da ima svoju, pogotovo što pevačicu za ovaj grad, praktično, vezuje početak karijere. Ali, da Zrenjanin ima i “Lepu Lukić” to, za sada, znaju samo u zrenjaninskoj Elektrodistribuciji, navodi zrenjaninski.com.

Naime, pre nekoliko dana u zvaničnom obaveštenju o isključenjima struje, stajalo je da struju neće imati i zgrada "Lepa Lukić". U telefonskom razgovoru sa osobom zaduženom za informacije, dobijen je odgovor da je u pitanju nova zgrada, odmah pored "Lepe Brene". Malo se i začudila ta osoba, kaže, "pa kako to ne znate."

Ovaj zrenjaninski portal navodi i da u Mesnoj zajednici “Dositej Obradović” – kažu, prvi put čuju za zgradu "Lepa Lukić", ali i da im je simpatično. O podatku da se ova zgrada tako zove nisu ništa znali ni gradski hroničari, a i u marketu, koji se nalazi u samoj zgradi, nisu čuli da se zgrada zove "Lepa Lukić".