Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZUKORLIĆ HVALI PREMIJERA, optužuje Jankovića da je huškač!

Muamer Zukorlić/ Foto: novosti.rs

ZUKORLIĆ HVALI PREMIJERA, optužuje Jankovića da je huškač!

Narodni poslanik i bivši muftija zahvalan premijeru Aleksandru Vučiću, dok tvrdi da ombudsman Saša Janković huška državu protiv građana.

Srbija
Izvor: Agencije

Poslanik u Skupštini Srbije i lider Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Muamer Zukorlić izjavio je danas da je premijer Aleksandar Vučić "postupio državnički" u vezi sa zahtevima sa rušenja objekta u Novom Pazaru, i dodao da zaštitnik građana Saša Janković "huška državu protiv građana".

Zukorlić je novinarima u Skupštini rekao da je predsednik Vlade Aleksandar Vučić pokazao da zakon i sistem države za cilj treba da imaju zaštitu interesa građana, mir i stabilnost, i da slovo zakona ne sme da bude sredstvo političkog obračuna, a u vezi sa odlukom srpskog premijera da se ne ruši nelegalni oobjekat u centru Novog Pazara.

On je ocenio da su lokalna vlast i sandžački političari zbog tog objekta poslednjih dana pokušali da se obračunaju s njim.

"Zato se ja zahvaljujem premijeru Vučiću na tom stavu i smatram da je veoma dobro i mudro postupio", naveo je taj poslanik.

Zukorlić je rekao da je 4. septembra 2010. godine došlo do sukoba kada je 1.500 pripadnika specijalnih snaga poslato u Novi Pazar na zahtev Rasima Ljajića.

"Dočekalo ih je nekoliko hiljada građana, došlo je do sukoba", kazao je Zukorlić.

Povodom izjave ombudsmana Saše Jankovića da se radi o selektivnoj suspenziji zakona, Zukorlić je rekao da je skandalozno što on "ne obavlja funkciju zaštitnika građana, već svoje stavove i ponašanje formuliše shodno izvesnim političkim interesima".

"To je skandalozno. Ne može on da huška državu protiv građana. Zaštitnik građana je kao advokat odbrane, on ne može da bude na strani tužioca nikada u odnosu na svog klijenta, a građani su klijenti zaštitnika građana. Ovo je paradoks", rekao je on.

Zukorlić je naveo da nije iznednađen, jer "zna kako se Janković ponašao 2010. godine", prilikom konstituisanja Bošnjačkog nacionalnog veća kada je, kaže, javno bio na strani vlade Borisa Tadića i tadašnjeg ministra za ljudska i manjinska prava.