Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZUKORLIĆ PRETI DOK "SAMO" OBILAZI DIVLJU GRADNJU, Vučić neće da ruši jer ne želi KRVOPROLIĆE!

Divlja gradnja dokazana, ali svi nemoćni/ Foto: RAS Srbija

ZUKORLIĆ PRETI DOK "SAMO" OBILAZI DIVLJU GRADNJU, Vučić neće da ruši jer ne želi KRVOPROLIĆE!

Iako je tvrdio da nema veze sa divljom gradnjom u centru Novog Pazara, poslanik Muamer Zukorlić je foografisan kako nadgleda radove.

Srbija
Izvor: Blic

Poslednje nedelje se često moglo videti u medijima da je bivši muftija i narodni poslanik Muamer Zukorlić isticao da nema nikakve veze sa divljom gradnjom u centru Novog Pazara, a kasnije je i priznao da ne postoji građevinska dozvola za radove na zgradi bivše robne kuće "Grmija".

Ipak, on uporno tvrdi da taj objekat neće biti srušen, kao i da on više nema nikakve veze sa Islamskom zajednicom.

"Ja sam narodni poslanik, nisam ja Islamska zajednica. Ne gradim ja zgradu o kojoj se danima priča, ali očigledno to nikako nikom da dopre do mozga" rekao je Zukorlić.

Dok to nekome ne dođe do glave, redakcija "Blica" je stigla do fotografija koje negiraju tvrdnju bivšeg muftije. Ruku na srce, na slici se vidi da lider Bošnjačke demokratske zajednice zaista ne gradi zgradu već "samo" nadgleda divlje radove.

Foto: RAS Srbija

Da lokalna policija i zakoni Republike Srbije ne mogu ništa Zukorliću, jasno se vidi i iz njegovih izjava koje je dao televiziji B92.

"Poručujem Vladi da bude pametna kao što je bila do sada. Da ne bude glupa kao što je bila Tadićeva, da šalje žandarmeriju i imamo razbijene glave građana i policajaca" rekao je Zukorlić.

OGLASIO SE I PREMIJER

Tim povodom oglasio se i srpski premijer Aleksandar Vučić, koji je u izjavi za "Blic" kazao da se Zukorlićeva divlja gradnja neće rušiti, jer bi to bio vrlo opasan potez.

"Neću da pošaljem 1.000 žandarma da se tuku sa muslimanima jer neću nikakvo krvoproliće", kazao je Vučić, uz opasku da će prihvatiti savete koji bi mogli da pomognu Vladi i lokalnoj samoupravi u rešavanju ovog problema.

Sa druge strane, Zukorlić "puca od samopuzdanja".

"Poručujem da niko ne krene u rušenje jer ako krene, imaće probleme. Bošnjaci imaju dva stuba svog opstanka: Islamsku zajednicu i Univerzitet. Kad im udarite na vitalne interese, brane se kako znaju i umeju", istakao je Zukorlić.