Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zurkorlić: Blizu smo da podržimo novu vladu

Foto: N1

Zurkorlić: Blizu smo da podržimo novu vladu

Muarem Zukorlić kaže da je vladajuća većina pokazala da jednako tretira sve ljude, bez obzira na etničku pripadnost i veroispovest.

Srbija
Autor: NB

Zukorlić, koji je izabran za predsednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, kaže da upravo na njegovom izboru vidi jednakost građana.

"Na putu opredeljenja ka dijalogu i pomirenju, veoma je važno imati ljude koji će moći da grade mostove s regionalnim okruženjem, koje ima svoje verske i kulturološke razlike, ali isto tako i sa širim okruženjem gde imamo sav taj muslimanski svet i zapadni svet", kazao je Zukorlić za RTS.

Zukorilić je dodao da nije iznenađen izborom, a to je kako kaže, prvi korak ka postizanju sporazuma o pridruživanju Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka parlamentarnoj većini.

"Skoro smo pri kraju sporazuma o pridruživanju parlamentarnoj većini. To bi značilo i podršku novoj vladi. Ovo je prvi korak tog sporazuma, ostaju još neke pojedinosti iz političke platforme i angažovanja predstavnika naše političke opcije u izvršnoj vlasti na nivou državnih sekretara i rukovodilaca u pojedinim ustanovama", kazao je Zukorilić.