Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zvaničnik Ruske dume u poseti Srbiji: Ideja Velike Albanije je OPASNA!

Foto: Tanjug

Zvaničnik Ruske dume u poseti Srbiji: Ideja Velike Albanije je OPASNA!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Komiteta Državne Dume Ruske Federacije za međunarodna pitanja Leonid Slucki razmotrili su situaciju u regionu Zapadnog Balkana

Srbija
Izvor: Tanjug

Oni su izrazili brigu zbog ideje tzv. "Velike Albanije", ukazavši na opasnost koju ona nosi po regionalnu stabilnost.

Aleksandar Vučić je naglasio opredeljenje Srbije za politiku koja regionu donosi mir i saradnju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je takođe istakao da Srbija, s obzirom na ostvareni ekonomski napredak, želi da unapredi ekonomsku saradnju sa Rusijom i da se očekuje da učešće srpskih ministara na Sanktpeterburškom forumu početkom juna bude prilika za razgovore o konkretnim oblicima saradnje.

Tokom razgovora o unapređenju političke i ekonomske saradnje dve zemlje, Vučić je zahvalio i na razumevanju koje Rusija pokazuje za stavove i politiku Srbije, ne odstupajući od principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Leonid Slucki je ocenio da odnosu dve zemlje poseban doprinos daje parlamentarna saradnja i najavio jače povezivanje u toj oblasti.

Najavio je zvaničnu posetu Srbiji predsednika Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina za 5. jun, navodi se u saopštenju.