Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
AKCENAT U NAORUŽANJU Rusija će staviti na nuklearno obuzdavanje

Foto: mil.ru

AKCENAT U NAORUŽANJU Rusija će staviti na nuklearno obuzdavanje

​Prioritet u novom državnom programu naoružavanja Rusije imaće nuklearno obuzdavanje, posebna pažnja biće usmerena na visokoprecizno oružje

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„To je osnovni vid oružanih snaga koji garantuje bezbednost naše zemlje u bilo kakvim sukobima. Posebna pažnja je posvećena visokopreciznom oružju, zbog toga što je to savremena tendencija razvoja svih vojnih sukoba“, rekao je zamenik ruskog ministra odbrane Jurij Borisov.

On je naveo da nacrt državnog programa sadrži i pitanja stvaranja sistema informacione podrške, „jer bez informacija visokoprecizno oružje ne funkcioniše“, prenosi Glas Moskve.

Prema rečima Borisova, do kraja ove godine ruskoj armiji će biti isporučeno oko 97 odsto naoružanja koje je za odbrambene potrebe naručila država.

Supersonično oružje – tema sastanka s Putinom

Borisov je takođe rekao da je stvaranje supersoničnog oružja bila jedna od tema sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Supersonične tehnologije su već realnost današnjice, zbog toga nema ničeg posebnog u tome što u narednoj deceniji može da se pojavi takvo oružje. Mi isto tako, kao i vodeće zemlje, radimo na planovima u tom pravcu“, dodao je Borisov odgovarajući na pitanje da li je razvijanje ovog naoružanja uključeno u nacrt Državnog programa naoružanja.